101 RECEPT ZA DOMAĆU HRANU ZA PSE

 

 

 

 

 

Najbolji dio pripreme domaće hrane za pse je izbor sastojaka koji sami odaberete. Omogućuje vam pripremu svakog obroka prema individualnim preferencijama i zdravstvenim potrebama vašeg psa. U ovoj e- knjizi “ 101 recepat za domaću hranu za pse ” prikupljeno je niz recepata koji su kalibrirani za određena zdravstvena stanja pasa.

Prednosti hranjenja kućnih ljubimaca domaćom hranom

Jačanje imuniteta
stvaranjem zdravih stanica

Poboljšana
probava

Doseg idealne težine
i održavanje

Ublažavanje simptoma
suhe kože koja svrbi

Energetski podržana
održiva energija

Sretan pas
Jede kvalitetnije i osjeća se bolje

 

Ako ste potpuno novi u spremanju domaće hranu za pse i htjeli biste je naučiti pripremati, preporučamo da ovdje pregledate moje prethodne recepte . Dobit ćete osjećaj za proces, kako odabrati sastojke koji odgovaraju vašem psu, koje dodatke ćete možda trebati dodati i, na kraju, kako to prilagoditi vašem budžetu. Svi ti recepti su besplatni,  koji će vam pomoći u procesu i to će biti dobro mjesto za početak.

 

 

 

Međutim, prije nego što isprobate bilo koji od ovih recepata, vrlo je važno da pročitate odricanje od odgovornosti u nastavku . Iako smo ove recepte isprobali i savjetovali se da dugogodišnjim vlasnicima ljubimaca i nismo vidjeli štetne ili otrovne sastojke; to ne znači da će svaki recept biti dobar za svakog psa ili svaki slučaj navedenog zdravstvenog stanja.

Važno odricanje od odgovornosti : nismo veterinari niti pseći nutricionist i ključno je da sa svojim veterinarom razgovarate o svakom receptu ili obroku koji odaberete za svog psa. Ova e-knjiga sastavljena je od naših recepata. Iako su ovi recepti prilagođeni specifičnim zdravstvenim problemima pasa, ne zaboravite da se temelje samo na teoriji o tome što bi moglo, a što ne mora djelovati kod ljubimaca s navedenim stanjima. Niti jedan od ovih recepata ne tvrdi da liječi, liječi ili sprječava bilo kakve zdravstvene probleme i nema znanstvenih dokaza gdje su ti recepti isprobani i testirani.

Budući da domaća prehrana za pse nije znanstveno testirana na sigurnost i nutritivnu primjerenost kao što je slučaj s komercijalnom hranom za kućne ljubimce, mogu se razviti nedostaci . Prije hranjenja kućnom prehranom, posavjetujte se s certificiranim veterinarskim nutricionistom.

 

 

Koji su domaći recepti dobri za vašeg psa?

 

Koncept “dobro izbalansirane hrane za pse” ključan je kada su u pitanju domaći obroci. To znači da će obrok, uz dodatak bitnih dodataka, pokriti sve prehrambene potrebe vašeg psa. Međutim, budući da je svaki pas drugačiji – dob, pasmina, dnevne aktivnosti, zdravstveno stanje itd. – gotovo je nemoguće stvoriti jedinstveni recept koji bi bio dobro izbalansiran za sve pse.

Iz tog je razloga ključno da o ovim receptima razgovarate sa svojim veterinarom kako biste bili sigurni da su dobro uravnoteženi, a ako nisu, izvršite potrebne prilagodbe kako bi bili dobro uravnoteženi. Kada je riječ o receptima u ovoj e-knjizi, malo je vjerojatno da se mnogi od njih mogu hraniti dulje vrijeme bez prilagodbi. Vaš veterinar će vam reći kako i kada to učiniti.

Sada, kako znate koja je prava ravnoteža prehrane za vašeg ljubimca? Mnogo je čimbenika koji utiču na to koje hranjive tvari i koliko kalorija vaš pas treba dnevno. Pet najvažnijih varijabli koje treba uzeti u obzir su:

  • Dob
  • Težina
  • Vrsta
  • Razina aktivnosti
  • Zdravstveni uvjeti

 

Nitko ne očekuje da ćete sve to sami shvatiti, a zapravo je gotovo nemoguće izračunati ove brojke i napraviti točnu procjenu bez odgovarajuće obuke o prehrani pasa. Zato se uvijek, ali uvijek trebate posavjetovati sa stručnjakom prije nego prebacite svog psa na domaću prehranu.

Domaća prehrana možda neće odgovarati svakom psu. Volio bih da je tako jednostavno kao da vam kažem što točno vaš pas treba i dam vam recept za to, ali budući da svaki pas ima individualne prehrambene potrebe, uvijek ćete morati sami provesti neka istraživanja. I, osim ako niste temeljito educirani o prehrani pasa, nećete točno znati što vašem ljubimcu treba ništa više od nas.

 

Vaš veterinar je odlično mjesto za početak. Također se možete posavjetovati s psećim nutricionistom, ali to bi moglo biti malo skuplje od posjeta uredu s vašim redovnim veterinarom. U svakom slučaju, stručnjak s kojim radite pregledat će sve individualne potrebe vašeg psa i pomoći vam da stvorite savršene prehrambene preporuke za njega, pregledati recepte u e-knjizi i, ako je potrebno, napraviti prilagodbe kako bi odgovarali zahtjevima vašeg psa.

Prehrambene potrebe psa mijenjaju se kako ljubimac stari. Štenci trebaju drugačiju prehranu od odraslih ili starijih pasa. Ako se težina vašeg psa značajno promijenila, potrebno je ispitati i njegovu prehranu. Ako vaš pas sada ima drugačiji zdravstveni problem, njegova prehrana će se ponovno promijeniti. Ako je vaš pas sada aktivniji ili manje aktivan, njegova prehrana će se ponovno promijeniti. Kao što vidite, postoji mnogo varijabli koje treba uzeti u obzir.

Hranjenje domaćom hranom nije nešto što jednom shvatite i onda ste spremni za život svog ljubimca. Za najbolje rezultate i najzdraviji pristup, ovo je nešto čemu se trebate stalno vraćati kako vaš pas stari i njegovo zdravlje se mijenja. Svaku veću promjenu u tijelu životinje, bilo zbog starosti, težine ili novog zdravstvenog stanja, mora procijeniti stručnjak kako bi vam mogao pomoći promijeniti njegovu prehranu kako bi zadovoljila nove potrebe tijela.

Nakon što ste dobili zeleno svjetlo od vašeg veterinara ili psećeg nutricionista da prijeđete na ishranu domaćom hranom za pse, spremni ste za početak. Sada je vrijeme da pregledate ove recepte iz e-knjige, one za koje je vaš veterinar rekao da su dobri (i sve prilagodbe koje je veterinar preporučio), napravite ih i vidite kako pas reagira. Uključili sam neke od naših omiljenih recepata u ovu e-knjigu “101 recepata za domaću hranu za pse ”, a također sam pronašli mnogo recepata koji će vam pomoći u rješavanju brojnih zdravstvenih problema koje vaš pas može imati. Nadam se da će vaš pas uživati ​​u njima kao i naši!

 

 

 

Recenzije naših kupaca

 

Linda K.

Moj pas Lexi jede domaću hranu zbog problema s probavom otkad je bila štene i uvijek sam istraživala koje bi joj hranjive tvari bile potrebne. Onda sam se savjetovala sa veterinarom i kad mi je dao smjernice šta je najbolje za mog psa, onda sam se odlučila kupiti knjigu i stvarno sam oduševljena koliko sjajnih recepata sadrži.


Josip J.

Moj Max je cijelo vrijeme imao proljev i probleme s trbuhom. Educirao sam se da mu sam pripremam hranu i počeo mu pripremati obroke, al nisam imao više inspiracije šta da mu novo pripremam pa sam se odlučio kupiti  knjigu i  u roku od tjedan dana, nema više proljeva! Prošla su dva mjeseca i nema problema!


Silvana R.

Sama pripremam hranu za  svoju Hanu već tri godine, htjela sam nadopuniti svoje znanje s još recepata i moja preporuka za sve koji se žele educirati i da im ljubimci jedu zdravo.


Jasmina G.

Pripremam hranu za svojih 5 pasa. Moji psi često nisu hijeli jesti suhu hranu bez obzira koju sam vrstu probala. Odlučila sam im pripremati svoju domaću hranu i uvjerena sam da je hrana nutritivno zdravija od briketa! U knjizi sam pronašla dodatnu inspiraciju za novim receptima.


Bojan K.

Moj skoro 6 god. stari pas prestao je jesti hranu kupljenu u dućanu pa smo nastavili pokušavati razne stvari. Na kraju smo istraživali i tražili savjet veterinara i odlučili se sami pripremati mu hranu. Recept su fantastični i jednostavni za pripremu! Rudova stolica je puno čvršća od kako mu spremam domaću hranu.


Andrea K.

Moj Vera bila je bolestan i nije mogla jesti običnu pseću hranu. Odlučila sam da joj pripremam sama hranu i mislila sam da sve što joj napravim da je redu, ali njezina dlaka izgubila je sjaj i počela je gubiti dlaku. Pa sam malo istraživala, jednostavno nije bila uravnotežena prehrana. Savjetovala sam se sa veterinarom, a i ostalim koji kuhaju svojim psima hranu pa sam shvatila u čemu sam griješila. Naišla sam na ovu knjigu gdje je stvarno dosta recepata i oduševljena sam.


Darko F.

Do sada sam stvarno uživao pripremati hranu Donu, al htio sam ubaciti neke nove recepte da ne moram puno da razmišlja da li imaju sve hranjive sastojke i odlučio se kad sam vidio koliko recepata ću dobiti.


VAŽNA IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI – OVA WEB STRANICA NE NAMJERAVA PRUŽATI VETERINARSKE SAVJETE. IAKO PRUŽAMO INFORMATIVNI SADRŽAJ, PROIZVODE I RESURSE, KAO I OBRAZOVANJE O ŽIVOTINJAMA; INFORMACIJE I SADRŽAJ NA PET-PORTAL.NET NAMIJENJENI SU SAMO ZA OPĆE ZNANJE. NIJE NAMIJENJENO PREDSTAVLJANJU PROFESIONALNIH SMJERNICA ILI VETERINARSKIH SAVJETA.

0

Košarica

    Proizvod Cijena Količina Ukupno
Isprazni košaricu
nothing

Vaša košarica je prazna

Nastavite kupnju

Podaci za plaćanje

Hrvatska

Pravne osobe

Trebate li R1 račun?

Dodatne informacije

Vaša narudžba

Proizvod Ukupno
Ukupno 0.00  (0.00 kn)
Sve ukupno 0.00  (0.00 kn)

Vaši osobni podaci koristiti će se za obradu vaše narudžbe, podršku vašem iskustvu na ovoj web stranici i u druge svrhe opisane u našim pravilima privatnosti.