0
Your cart
Your cart is empty.
Please go to Shop Now
Proizvod Cijena Količina Ukupno

VODIČ ZA UZGOJ PASA

vodič za uzgoj pasa

NAŠ NAJPRODAVANIJI

VODIČ ZA UZGOJ PASA!

Pridružite se tisućama uzgajivača pasa i pročitajte više od 200 stranica kako biste naučili sve o uzgoju pasa: pseću genetiku, tehnike uzgoja, brigu o trudnoj kuji i novorođenim štencuma, marketingu vaše uzgajivačnice itd.

UZGOJ PASA

NIJE JEDNOSTAVAN

Ali postao je puno jednostavniji!

Biti uzgajivač pasa težak je posao. Osim odabira i brige o svojim psima, morate razmisliti o pravilima licenciranja, zakonskim propisima, zdravlju i sigurnosti i na kraju prodati svoje štence u prave domove. Mnogi uzgajivači pasa to ne uspiju jer ignoriraju ili podcjenjuju obveze oko uzgoja, te stres i troškove povezane s uzgojem pasa.

Posvetite se strategiji uzgoja. Prisutnost na društvenim mrežama nije obvezna ali je svakako poželjna. Znajte da najuspješniji uzgajivači pasa nisu samo dobri uzgajivači, oni su ugledni, odgovorni uzgajivači. Znanje je snaga i želimo vam pomoći da ju iskoristite.

pas_slika web

Ovaj vodič je informativnog karaktera i pomoći će vam  da izbjegnete najčešće zamke koje muče uzgajivače pasa. 

Uzgajivač pasa ne postaje se preko noći, ali ako se uzgoj pasa vrši pravilno može biti vrlo ugodan. Cilj ovog vodiča je naučiti kao postati uspješan i odgovoran uzgajivač, izgubiti što manje novaca, a zaraditi prodajom štenaca te uzgojni program održavati uspješnim.

     

      OD DOBROG
      UZGAJIVAČA
      DO VELIKOG
      UZGAJIVAČA!

Kako uzgajati pse – vodič za uzgoj

ŠTO SADRŽI VODIČ ZA UZGOJ PASA?

Ovaj cjeloviti vodič provest će vas kroz

čitav proces uzgoja pasa, bilo da se radi o poslu ili samo želite da vaša kuja uživa u majčinstvu.

ŠTO ĆETE IZ VODIČA NAUČITI

Od pronalaska pravog partnera za parenje, pa sve do postupka prodaje štenaca, odnosno sve aspekte uzgoja.

UZGOJ PASA NIJE LAK

 

Biti uzgajivač pasa težak je posao. Osim odabira i brige za svoje pse, trebate razmisliti o lokalnim licencama, zdravstvenim i sigurnosnim pravilima i na kraju prodati svoje štence pravim vlasnicima. Mnogi uzgajivači pasa ne uspijevaju jer zanemaruju ili podcjenjuju opterećenje, stres i troškove povezane s uzgojem pasa.

Znate da ne možete smanjiti svoj uzgoj, ali i svoju cjelokupnu strategiju. Znate da prisutnost na internetu i društvenim mrežama nije izbor u današnjem svijetu. Znate da najuspješniji uzgajivači pasa nisu samo dobri uzgajivači, oni su ugledni uzgajivači . Ako sve to već niste znali, sada znate. Znanje je moć, a mi vam želimo pomoći da je iskoristite.

SADRŽAJ

PRIJE NEGO
ŠTO
ZAPOČNETE

STRAST ZA
UZGOJEM

Veliki plesači nisu sjajni zbog svoje tehnike, sjajni su zbog svoje strasti. Isto je i sa uzgajivačima pasa, napor, fokus i strast su ono što će vas dovesti do vrha.

ZAŠTO UZGAJIVAČI NE USPIJEVAJU?

Da biste bili uspješni uzgajivač morate razumjeti osnove uzgoja, ali i osnove uspješnog poslovanja.

ZAŠTO SE BAVITI UZGOJEM?

Za istinski uspjeh zapitajte se ova četiri pitanja: Zašto? Zašto ne? Zašto ne ja? Zašto ne sada?. Budite iskreni prema sebi.

PUNO RADNO VRIJEME ILI HONORARNO?

Uvijek započnite polako i marljivo radite
kako biste postali uspješni.
Znajte, ako nešto radite
“honorarno” dobit ćete
samo “honorarne rezultate.”

POKRENITE POSAO UZGOJA PASA

ODABERITE PASMINU

Ne postoji najbolja pasmina pasa. Ovaj odjeljak objasnit će vam kako odabrati najbolju pasminu za sebe, na temelju istraživanja tržišta, genetike pasmine i pasmina u trendu. Morate razmišljati nekoliko godina unaprijed!

KREIRAJTE SVOJU UZGAJIVAČNICU

Bez obzira imaju li vaši psi vlastiti prostor ili ga dijele s vama i vašom obitelji, svaka pasmina pasa ima svoj vlastiti niz zahtjeva koji moraju biti ispunjeni, od smještaja do njihove sigurnosti i nadzora.

ODABERITE VETERINARA

Veterinari i veterinarske ambulante razlikuju se u veličini, objektima, opsegu usluga, veličini osoblja i očito u cijenama. Vaš veterinar će vam gotovo postati najbolji prijatelj dok ga budete upoznavali, pa je odabir pravog važan ako se želite osjećati ugodno dok ga “gnjavite” u bilo kojem trenutku.

OSNUJTE SVOJU TVRTKU

Najveća prepreka za pokretanje tvrtke nisu ideje, financiranje ili iskustvo. To su izgovori. Stoga smo osnivanje tvrtke raščlanili na primarne zadatke koje trebate obaviti odmah na početku i one koje možete obaviti kasnije.

 

VODIČ KROZ POSLOVNI PLAN 

Poznato je da je cilj bez plana samo želja, a ovaj odjeljak pružit će vam detaljne upute i postaviti neka poticajna pitanja kako biste započeli i završili sa svojim poslovnim planom za uzgoj pasa.

 

KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

Mnoge nove uzgajivače pasa, ili bilo kojeg vlasnika poduzeća, zastrašuje puka ideja računovodstva i knjigovodstva.

 

 

 

UPRAVLJANJE UZGOJNIM FONDOM

 

 

 

 

USPOSTAVLJANJE VLASTITE KRVNE LINIJE

Kao uzgajivač pasa, vaš će uzgojni fond dati smjer vašem poslovanju. Uzgoj vlastite krvne linije razlikuje vas od toga da budete samo još jedan uzgajivač – briga o vlastitoj krvnoj liniji znači nastavak razvoja i usavršavanje najboljih karakteristika pasmine. Uzgoj izvrsnih pasa je umjetnost sa znanstvenom bazom.

STILOVI UZGOJA I UZGOJNI PLAN

Oni su raznoliki i svaki će biti prikladan za određene situacije: inbreeding, linebreeding, backbreeding, outcrossing, outbreeding, ocjenjivanje itd.

Kao ambiciozni uzgajivač pasa, morate jasno razlikovati ove stilove. Ovaj vodič pomoći će vam u razumijevanju metoda uzgoja s ciljem postizanja najboljih rezultata.

NASLJEDNI OBLICI

Većina nasljednih stanja pasa uzrokuju vrlo malo problema psima.

Međutim, neka naslijeđena medicinska stanja izuzetno su bolna i opasna po život.

 

 

 

 

UZGOJNI FOND

Uzgojni fond je srž vašeg poslovanja, pa morate započeti s apsolutno najboljim uzorcima koje si možete priuštiti da biste započeli uspostavljanje vlastite krvne linije.

 

 

PARENJE

Uspješno parenje čini se laganim, ali pitajte bilo kojeg uzgajivača koji nije uspio nekoliko puta koliko je teško zapravo to ostvariti kad vi to želite.

 

 

 

TRUDNOĆA (PO TJEDNIMA)

Pasja trudnoća traje 9 tjedana ili 63 dana u prosjeku od dana ovulacije.

 

 

 

POROD (ŠTENJENJE)

Pad rektalne temperature potvrdit će da porod blizu, tako da možete poduzeti sve mjere opreza za nesmetan porod.

 

 

 

PRIBOR ZA ŠTENJENJE

Uzgajivači pasa ne bi se smjeli miješati u sam postupak štenjenja (dok kuja rađa), međutim, kao odgovoran uzgajivač uvijek biste trebali biti spremni ponuditi pomoć ako nešto pođe po zlu tijekom poroda ili odmah nakon njega.

BRIGA ZA NOVOROĐENE ŠTENCE 

Neki novi uzgajivači ili povremeni uzgajivači teško prolaze kroz svoje prvo leglo. Često se pitaju koliko novorođeno štene treba težiti, kako treba izgledati i na što sve treba paziti?

BRIGA O LEGLU

Prvih tjedni života bilo kojeg šteneta definirat će njihov daljnji život, stoga je briga o štencima važna od samog početka njihovog života.

 

 

 

PREHRANA KUJE I ŠTENACA

Kad počnete tražiti različite mogućnosti hranjenja pasa, brzo ćete se suočiti s brdom izbora koji svi imaju svoje prednosti i nedostatke.

 

PRIMJERI DOMAĆIH RECEPATA

Ovo je predložak i cilja na idealan obrok, što se očito rijetko događa za nas ljude, ali i za pse. Loš domaći pseći obrok obično će biti bolji od vrhunski proizvedene pseće hrane.

 

POSTANITE UGLEDNI UZGAJIVAČ

 

 

 

WEB STRANICA

Web stranice su danas sveprisutne. One su poput vizitke. Ne možete uspješno raditi bez da je imate. Svi vaši kupci očekuju da je imate. Ako potencijalni kupac bira između vas i drugog uzgajivača, dobra web stranica često će biti točka prevage pri kupnji psa.

DRUŠTVENI MEDIJI

Stručnjaci internetskog marketinga govorili su: “Stvorite sjajan sadržaj koji će se svidjeti vašim kupcima i profitirati ćete.”

 

 

 

OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE

Ako niste na Google-u, ne postojite. Optimizacija pretraživača (SEO) postupak je koji čini vašu web stranicu dostupnom korisniku, koristeći različite tehnike za dobivanje visoko rangiranih pozicija na stranicama rezultata pretraživača (SERP-ovi) za razne ključne riječi povezane s vašim poslovanjem i ciljanom publikom.

JESU LI PLAĆENI OGLASI KORISNI ZA UZGAJIVAČE?

Provest ćemo vas kroz različite mogućnosti koje možete koristiti kao uzgajivač pasa za brzi napredak; uključujući Facebook oglase, Facebook Dark Posts, Google AdWords, Twitter sponzorirane tweetove, oglase na Forumima i druge web stranice povezane s psima.

SLIKE I VIDEOZAPISI

Što jasnije, realnije i kvalitetnije slike objavljujete, zainteresiranim kupcima je lakše procijeniti vaše pse i donijeti odluku o kupnji.

 

 

 

 

 

REGISTRIRANJE PASA

Budući da će devet kupaca od deset zahtijevati ili neizmjerno cijeniti da roditelji imaju sve papire i potvrde o registraciji, trebali biste to učiniti što je prije moguće, čak i ako vam baš nije stalo do toga. Postalo je nužno, zato samo učinite to i učinite to kako treba …

 

IZLOŽBE PASA I PSEĆI SPORTOVI

Pseći sportovi, izložbe pasa i događanja za pse sjajni su načini da pokažete koliko su vaši psi izvrsni. Oni su ogledalo vašeg uspješnog poslovanja.

 

 

ZAŠTO PRISUSTVOVATI NATJECANJIMA PASA?

Pomažemo vam shvatiti zašto su natjecanja i izložbe pasa važne – kako bi povećali cijenu vaših pasa i listu čekanja za sljedeća legla.

 

OSIGURANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Računi za posjet veterinaru mogu iznenada postati problem ako nastupe iznenadne okolnosti. To vam može pokvariti poslovanje. U ovom odjeljku govorimo o osiguranju pasa kako bi izbjegli prethodno navedeno.

 

PRODAJA PSA

 

 

 

 

 

KLASIFICIRANI OGLASI

Deseci web stranica u svakoj zemlji nude klasificirane oglase uzgajivačima pasa koji žele objaviti svoje oglase kako bi uspješno prodali svoje štence.

 

 

 

FORUMI

 

Forumi su stari koliko i sam Internet. Ova platforma, ako ste na njoj redovito aktivni, savršena je za prodaju pasa, čak i prije nego što dođu na svijet.

 

 

FACEBOOK GRUPE

 

Facebook grupe bolje definira sam Facebook: “Podijelite ono do čega vam je stalo s ljudima kojima je do toga najviše stalo.”

 

 

 

KAKO POVEĆATI CIJENE I PRODATI VIŠE

 

Ključevi za povećanje prihoda putem jednostavnih, ali učinkovitih savjeta i strategija. Pomažemo vam da ostvarite dosljednost prihoda kako biste svoju strast prema psima mogli pretvoriti u održivu aktivnost.

PAKET ZA ŠTENCE

Paket za štence uzgajivač daje novom vlasniku prilikom prodaje. Priprema ga uzgajivač i sadrži igračke, uzorke hrane, letke odn. sve što bi novom vlasniku moglo biti korisno.

 

 

NAKON PRODAJE

Vaš odnos sa svim psićima važan je i nakon prodaje. Svaki je klijent ambasador vašeg poslovanja; svaki će klijent predstavljati vas i vaše pse gdje god se pojavi, što god radi. Sada shvaćate zašto je važno održavati kontakt s vlasnicima psića iz vašeg legla.

 

 

SADRŽAJ

PRIJE NEGO
ŠTO
ZAPOČNETE

STRAST ZA
UZGOJEM

Veliki plesači nisu sjajni zbog svoje tehnike, sjajni su zbog svoje strasti. Isto je i sa uzgajivačima pasa, napor, fokus i strast su ono što će vas dovesti do vrha.

ZAŠTO UZGAJIVAČI NE USPIJEVAJU?

Da biste bili uspješni uzgajivač morate razumjeti osnove uzgoja, ali i osnove uspješnog poslovanja.

ZAŠTO SE BAVITI UZGOJEM?

Za istinski uspjeh zapitajte se ova četiri pitanja: Zašto? Zašto ne? Zašto ne ja? Zašto ne sada?. Budite iskreni prema sebi.

PUNO RADNO VRIJEME ILI HONORARNO?

Uvijek započnite polako i marljivo radite
kako biste postali uspješni.
Znajte, ako nešto radite
“honorarno” dobit ćete
samo “honorarne rezultate.”

POKRENITE POSAO UZGOJA PASA

ODABERITE PASMINU

Ne postoji najbolja pasmina pasa. Ovaj odjeljak objasnit će vam kako odabrati najbolju pasminu za sebe, na temelju istraživanja tržišta, genetike pasmine i pasmina u trendu. Morate razmišljati nekoliko godina unaprijed!

KREIRAJTE SVOJU UZGAJIVAČNICU

Bez obzira imaju li vaši psi vlastiti prostor ili ga dijele s vama i vašom obitelji, svaka pasmina pasa ima svoj vlastiti niz zahtjeva koji moraju biti ispunjeni, od smještaja do njihove sigurnosti i nadzora.

ODABERITE VETERINARA

Veterinari i veterinarske ambulante razlikuju se u veličini, objektima, opsegu usluga, veličini osoblja i očito u cijenama. Vaš veterinar će vam gotovo postati najbolji prijatelj dok ga budete upoznavali, pa je odabir pravog važan ako se želite osjećati ugodno dok ga “gnjavite” u bilo kojem trenutku.

OSNUJTE SVOJU TVRTKU

Najveća prepreka za pokretanje tvrtke nisu ideje, financiranje ili iskustvo. To su izgovori. Stoga smo osnivanje tvrtke raščlanili na primarne zadatke koje trebate obaviti odmah na početku i one koje možete obaviti kasnije.

 

VODIČ KROZ POSLOVNI PLAN 

Poznato je da je cilj bez plana samo želja, a ovaj odjeljak pružit će vam detaljne upute i postaviti neka poticajna pitanja kako biste započeli i završili sa svojim poslovnim planom za uzgoj pasa.

 

KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

Mnoge nove uzgajivače pasa, ili bilo kojeg vlasnika poduzeća, zastrašuje puka ideja računovodstva i knjigovodstva.

 

 

 

UPRAVLJANJE UZGOJNIM FONDOM

 

 

 

 

USPOSTAVLJANJE VLASTITE KRVNE LINIJE

Kao uzgajivač pasa, vaš će uzgojni fond dati smjer vašem poslovanju. Uzgoj vlastite krvne linije razlikuje vas od toga da budete samo još jedan uzgajivač – briga o vlastitoj krvnoj liniji znači nastavak razvoja i usavršavanje najboljih karakteristika pasmine. Uzgoj izvrsnih pasa je umjetnost sa znanstvenom bazom.

STILOVI UZGOJA I UZGOJNI PLAN

Oni su raznoliki i svaki će biti prikladan za određene situacije: inbreeding, linebreeding, backbreeding, outcrossing, outbreeding, ocjenjivanje itd.

Kao ambiciozni uzgajivač pasa, morate jasno razlikovati ove stilove. Ovaj vodič pomoći će vam u razumijevanju metoda uzgoja s ciljem postizanja najboljih rezultata.

NASLJEDNI OBLICI

Većina nasljednih stanja pasa uzrokuju vrlo malo problema psima.

Međutim, neka naslijeđena medicinska stanja izuzetno su bolna i opasna po život.

 

 

 

 

UZGOJNI FOND

Uzgojni fond je srž vašeg poslovanja, pa morate započeti s apsolutno najboljim uzorcima koje si možete priuštiti da biste započeli uspostavljanje vlastite krvne linije.

 

 

PARENJE

Uspješno parenje čini se laganim, ali pitajte bilo kojeg uzgajivača koji nije uspio nekoliko puta koliko je teško zapravo to ostvariti kad vi to želite.

 

 

 

TRUDNOĆA (PO TJEDNIMA)

Pasja trudnoća traje 9 tjedana ili 63 dana u prosjeku od dana ovulacije.

 

 

 

POROD (ŠTENJENJE)

Pad rektalne temperature potvrdit će da porod blizu, tako da možete poduzeti sve mjere opreza za nesmetan porod.

 

 

 

PRIBOR ZA ŠTENJENJE

Uzgajivači pasa ne bi se smjeli miješati u sam postupak štenjenja (dok kuja rađa), međutim, kao odgovoran uzgajivač uvijek biste trebali biti spremni ponuditi pomoć ako nešto pođe po zlu tijekom poroda ili odmah nakon njega.

BRIGA ZA NOVOROĐENE ŠTENCE 

Neki novi uzgajivači ili povremeni uzgajivači teško prolaze kroz svoje prvo leglo. Često se pitaju koliko novorođeno štene treba težiti, kako treba izgledati i na što sve treba paziti?

BRIGA O LEGLU

Prvih tjedni života bilo kojeg šteneta definirat će njihov daljnji život, stoga je briga o štencima važna od samog početka njihovog života.

 

 

 

PREHRANA KUJE I ŠTENACA

Kad počnete tražiti različite mogućnosti hranjenja pasa, brzo ćete se suočiti s brdom izbora koji svi imaju svoje prednosti i nedostatke.

 

PRIMJERI DOMAĆIH RECEPATA

Ovo je predložak i cilja na idealan obrok, što se očito rijetko događa za nas ljude, ali i za pse. Loš domaći pseći obrok obično će biti bolji od vrhunski proizvedene pseće hrane.

 

POSTANITE UGLEDNI UZGAJIVAČ

 

 

 

WEB STRANICA

Web stranice su danas sveprisutne. One su poput vizitke. Ne možete uspješno raditi bez da je imate. Svi vaši kupci očekuju da je imate. Ako potencijalni kupac bira između vas i drugog uzgajivača, dobra web stranica često će biti točka prevage pri kupnji psa.

DRUŠTVENI MEDIJI

Stručnjaci internetskog marketinga govorili su: “Stvorite sjajan sadržaj koji će se svidjeti vašim kupcima i profitirati ćete.”

 

 

 

OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE

Ako niste na Google-u, ne postojite. Optimizacija pretraživača (SEO) postupak je koji čini vašu web stranicu dostupnom korisniku, koristeći različite tehnike za dobivanje visoko rangiranih pozicija na stranicama rezultata pretraživača (SERP-ovi) za razne ključne riječi povezane s vašim poslovanjem i ciljanom publikom.

JESU LI PLAĆENI OGLASI KORISNI ZA UZGAJIVAČE?

Provest ćemo vas kroz različite mogućnosti koje možete koristiti kao uzgajivač pasa za brzi napredak; uključujući Facebook oglase, Facebook Dark Posts, Google AdWords, Twitter sponzorirane tweetove, oglase na Forumima i druge web stranice povezane s psima.

SLIKE I VIDEOZAPISI

Što jasnije, realnije i kvalitetnije slike objavljujete, zainteresiranim kupcima je lakše procijeniti vaše pse i donijeti odluku o kupnji.

 

 

 

 

 

REGISTRIRANJE PASA

Budući da će devet kupaca od deset zahtijevati ili neizmjerno cijeniti da roditelji imaju sve papire i potvrde o registraciji, trebali biste to učiniti što je prije moguće, čak i ako vam baš nije stalo do toga. Postalo je nužno, zato samo učinite to i učinite to kako treba …

 

IZLOŽBE PASA I PSEĆI SPORTOVI

Pseći sportovi, izložbe pasa i događanja za pse sjajni su načini da pokažete koliko su vaši psi izvrsni. Oni su ogledalo vašeg uspješnog poslovanja.

 

 

ZAŠTO PRISUSTVOVATI NATJECANJIMA PASA?

Pomažemo vam shvatiti zašto su natjecanja i izložbe pasa važne – kako bi povećali cijenu vaših pasa i listu čekanja za sljedeća legla.

 

OSIGURANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Računi za posjet veterinaru mogu iznenada postati problem ako nastupe iznenadne okolnosti. To vam može pokvariti poslovanje. U ovom odjeljku govorimo o osiguranju pasa kako bi izbjegli prethodno navedeno.

 

PRODAJA PSA

 

 

 

 

 

KLASIFICIRANI OGLASI

Deseci web stranica u svakoj zemlji nude klasificirane oglase uzgajivačima pasa koji žele objaviti svoje oglase kako bi uspješno prodali svoje štence.

 

 

 

FORUMI

 

Forumi su stari koliko i sam Internet. Ova platforma, ako ste na njoj redovito aktivni, savršena je za prodaju pasa, čak i prije nego što dođu na svijet.

 

 

FACEBOOK GRUPE

 

Facebook grupe bolje definira sam Facebook: “Podijelite ono do čega vam je stalo s ljudima kojima je do toga najviše stalo.”

 

 

 

KAKO POVEĆATI CIJENE I PRODATI VIŠE

 

Ključevi za povećanje prihoda putem jednostavnih, ali učinkovitih savjeta i strategija. Pomažemo vam da ostvarite dosljednost prihoda kako biste svoju strast prema psima mogli pretvoriti u održivu aktivnost.

PAKET ZA ŠTENCE

Paket za štence uzgajivač daje novom vlasniku prilikom prodaje. Priprema ga uzgajivač i sadrži igračke, uzorke hrane, letke odn. sve što bi novom vlasniku moglo biti korisno.

 

 

NAKON PRODAJE

Vaš odnos sa svim psićima važan je i nakon prodaje. Svaki je klijent ambasador vašeg poslovanja; svaki će klijent predstavljati vas i vaše pse gdje god se pojavi, što god radi. Sada shvaćate zašto je važno održavati kontakt s vlasnicima psića iz vašeg legla.

 

 

SADRŽAJ

PRIJE NEGO
ŠTO
ZAPOČNETE

STRAST ZA
UZGOJEM

Veliki plesači nisu sjajni zbog svoje tehnike, sjajni su zbog svoje strasti. Isto je i sa uzgajivačima pasa, napor, fokus i strast su ono što će vas dovesti do vrha.

ZAŠTO UZGAJIVAČI NE USPIJEVAJU?

Da biste bili uspješni uzgajivač morate razumjeti osnove uzgoja, ali i osnove uspješnog poslovanja.

ZAŠTO SE BAVITI UZGOJEM?

Za istinski uspjeh zapitajte se ova četiri pitanja: Zašto? Zašto ne? Zašto ne ja? Zašto ne sada?. Budite iskreni prema sebi.

PUNO RADNO VRIJEME ILI HONORARNO?

Uvijek započnite polako i marljivo radite
kako biste postali uspješni.
Znajte, ako nešto radite
“honorarno” dobit ćete
samo “honorarne rezultate.”

POKRENITE POSAO UZGOJA PASA

ODABERITE PASMINU

Ne postoji najbolja pasmina pasa. Ovaj odjeljak objasnit će vam kako odabrati najbolju pasminu za sebe, na temelju istraživanja tržišta, genetike pasmine i pasmina u trendu. Morate razmišljati nekoliko godina unaprijed!

KREIRAJTE SVOJU UZGAJIVAČNICU

Bez obzira imaju li vaši psi vlastiti prostor ili ga dijele s vama i vašom obitelji, svaka pasmina pasa ima svoj vlastiti niz zahtjeva koji moraju biti ispunjeni, od smještaja do njihove sigurnosti i nadzora.

ODABERITE VETERINARA

Veterinari i veterinarske ambulante razlikuju se u veličini, objektima, opsegu usluga, veličini osoblja i očito u cijenama. Vaš veterinar će vam gotovo postati najbolji prijatelj dok ga budete upoznavali, pa je odabir pravog važan ako se želite osjećati ugodno dok ga “gnjavite” u bilo kojem trenutku.

OSNUJTE SVOJU TVRTKU

Najveća prepreka za pokretanje tvrtke nisu ideje, financiranje ili iskustvo. To su izgovori. Stoga smo osnivanje tvrtke raščlanili na primarne zadatke koje trebate obaviti odmah na početku i one koje možete obaviti kasnije.

 

VODIČ KROZ POSLOVNI PLAN 

Poznato je da je cilj bez plana samo želja, a ovaj odjeljak pružit će vam detaljne upute i postaviti neka poticajna pitanja kako biste započeli i završili sa svojim poslovnim planom za uzgoj pasa.

 

KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

Mnoge nove uzgajivače pasa, ili bilo kojeg vlasnika poduzeća, zastrašuje puka ideja računovodstva i knjigovodstva.

 

 

 

UPRAVLJANJE UZGOJNIM FONDOM

 

 

 

 

USPOSTAVLJANJE VLASTITE KRVNE LINIJE

Kao uzgajivač pasa, vaš će uzgojni fond dati smjer vašem poslovanju. Uzgoj vlastite krvne linije razlikuje vas od toga da budete samo još jedan uzgajivač – briga o vlastitoj krvnoj liniji znači nastavak razvoja i usavršavanje najboljih karakteristika pasmine. Uzgoj izvrsnih pasa je umjetnost sa znanstvenom bazom.

STILOVI UZGOJA I UZGOJNI PLAN

Oni su raznoliki i svaki će biti prikladan za određene situacije: inbreeding, linebreeding, backbreeding, outcrossing, outbreeding, ocjenjivanje itd.

Kao ambiciozni uzgajivač pasa, morate jasno razlikovati ove stilove. Ovaj vodič pomoći će vam u razumijevanju metoda uzgoja s ciljem postizanja najboljih rezultata.

NASLJEDNI OBLICI

Većina nasljednih stanja pasa uzrokuju vrlo malo problema psima.

Međutim, neka naslijeđena medicinska stanja izuzetno su bolna i opasna po život.

 

 

 

 

UZGOJNI FOND

Uzgojni fond je srž vašeg poslovanja, pa morate započeti s apsolutno najboljim uzorcima koje si možete priuštiti da biste započeli uspostavljanje vlastite krvne linije.

 

 

PARENJE

Uspješno parenje čini se laganim, ali pitajte bilo kojeg uzgajivača koji nije uspio nekoliko puta koliko je teško zapravo to ostvariti kad vi to želite.

 

 

 

TRUDNOĆA (PO TJEDNIMA)

Pasja trudnoća traje 9 tjedana ili 63 dana u prosjeku od dana ovulacije.

 

 

 

POROD (ŠTENJENJE)

Pad rektalne temperature potvrdit će da porod blizu, tako da možete poduzeti sve mjere opreza za nesmetan porod.

 

 

 

PRIBOR ZA ŠTENJENJE

Uzgajivači pasa ne bi se smjeli miješati u sam postupak štenjenja (dok kuja rađa), međutim, kao odgovoran uzgajivač uvijek biste trebali biti spremni ponuditi pomoć ako nešto pođe po zlu tijekom poroda ili odmah nakon njega.

BRIGA ZA NOVOROĐENE ŠTENCE 

Neki novi uzgajivači ili povremeni uzgajivači teško prolaze kroz svoje prvo leglo. Često se pitaju koliko novorođeno štene treba težiti, kako treba izgledati i na što sve treba paziti?

BRIGA O LEGLU

Prvih tjedni života bilo kojeg šteneta definirat će njihov daljnji život, stoga je briga o štencima važna od samog početka njihovog života.

 

 

 

PREHRANA KUJE I ŠTENACA

Kad počnete tražiti različite mogućnosti hranjenja pasa, brzo ćete se suočiti s brdom izbora koji svi imaju svoje prednosti i nedostatke.

 

PRIMJERI DOMAĆIH RECEPATA

Ovo je predložak i cilja na idealan obrok, što se očito rijetko događa za nas ljude, ali i za pse. Loš domaći pseći obrok obično će biti bolji od vrhunski proizvedene pseće hrane.

 

POSTANITE UGLEDNI UZGAJIVAČ

 

 

 

WEB STRANICA

Web stranice su danas sveprisutne. One su poput vizitke. Ne možete uspješno raditi bez da je imate. Svi vaši kupci očekuju da je imate. Ako potencijalni kupac bira između vas i drugog uzgajivača, dobra web stranica često će biti točka prevage pri kupnji psa.

DRUŠTVENI MEDIJI

Stručnjaci internetskog marketinga govorili su: “Stvorite sjajan sadržaj koji će se svidjeti vašim kupcima i profitirati ćete.”

 

 

 

OPTIMIZACIJA ZA TRAŽILICE

Ako niste na Google-u, ne postojite. Optimizacija pretraživača (SEO) postupak je koji čini vašu web stranicu dostupnom korisniku, koristeći različite tehnike za dobivanje visoko rangiranih pozicija na stranicama rezultata pretraživača (SERP-ovi) za razne ključne riječi povezane s vašim poslovanjem i ciljanom publikom.

JESU LI PLAĆENI OGLASI KORISNI ZA UZGAJIVAČE?

Provest ćemo vas kroz različite mogućnosti koje možete koristiti kao uzgajivač pasa za brzi napredak; uključujući Facebook oglase, Facebook Dark Posts, Google AdWords, Twitter sponzorirane tweetove, oglase na Forumima i druge web stranice povezane s psima.

SLIKE I VIDEOZAPISI

Što jasnije, realnije i kvalitetnije slike objavljujete, zainteresiranim kupcima je lakše procijeniti vaše pse i donijeti odluku o kupnji.

 

 

 

 

 

REGISTRIRANJE PASA

Budući da će devet kupaca od deset zahtijevati ili neizmjerno cijeniti da roditelji imaju sve papire i potvrde o registraciji, trebali biste to učiniti što je prije moguće, čak i ako vam baš nije stalo do toga. Postalo je nužno, zato samo učinite to i učinite to kako treba …

 

IZLOŽBE PASA I PSEĆI SPORTOVI

Pseći sportovi, izložbe pasa i događanja za pse sjajni su načini da pokažete koliko su vaši psi izvrsni. Oni su ogledalo vašeg uspješnog poslovanja.

 

 

ZAŠTO PRISUSTVOVATI NATJECANJIMA PASA?

Pomažemo vam shvatiti zašto su natjecanja i izložbe pasa važne – kako bi povećali cijenu vaših pasa i listu čekanja za sljedeća legla.

 

OSIGURANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Računi za posjet veterinaru mogu iznenada postati problem ako nastupe iznenadne okolnosti. To vam može pokvariti poslovanje. U ovom odjeljku govorimo o osiguranju pasa kako bi izbjegli prethodno navedeno.

 

PRODAJA PSA

 

 

 

 

 

KLASIFICIRANI OGLASI

Deseci web stranica u svakoj zemlji nude klasificirane oglase uzgajivačima pasa koji žele objaviti svoje oglase kako bi uspješno prodali svoje štence.

 

 

 

FORUMI

 

Forumi su stari koliko i sam Internet. Ova platforma, ako ste na njoj redovito aktivni, savršena je za prodaju pasa, čak i prije nego što dođu na svijet.

 

 

FACEBOOK GRUPE

 

Facebook grupe bolje definira sam Facebook: “Podijelite ono do čega vam je stalo s ljudima kojima je do toga najviše stalo.”

 

 

 

KAKO POVEĆATI CIJENE I PRODATI VIŠE

 

Ključevi za povećanje prihoda putem jednostavnih, ali učinkovitih savjeta i strategija. Pomažemo vam da ostvarite dosljednost prihoda kako biste svoju strast prema psima mogli pretvoriti u održivu aktivnost.

PAKET ZA ŠTENCE

Paket za štence uzgajivač daje novom vlasniku prilikom prodaje. Priprema ga uzgajivač i sadrži igračke, uzorke hrane, letke odn. sve što bi novom vlasniku moglo biti korisno.

 

 

NAKON PRODAJE

Vaš odnos sa svim psićima važan je i nakon prodaje. Svaki je klijent ambasador vašeg poslovanja; svaki će klijent predstavljati vas i vaše pse gdje god se pojavi, što god radi. Sada shvaćate zašto je važno održavati kontakt s vlasnicima psića iz vašeg legla.

 

 

+BONUSI

EXCEL FINANCIJSKE PRORAČUNSKE TABLICE

Koristite naše Excel predloške za precizno generiranje proračunskih tablica i analizu vašeg financijskog plana.

PRIMJER UGOVORA O PRODAJI I UZGOJU PASA

Ugovori o prodaji štenaca spremni za upotrebu, sporazumi o sterilizaciji, ugovori o uslugama pastuha, smrznuto sjeme itd.

DOMAĆI RECEPTI ZA PSE

Izbor jednostavnih i ekonomičnih recepata domaće pseće hrane za bolje zdravlje.

VODIČ KROZ PREHRANU PSA

Vodič koji odgovara na većinu pitanja o prehrani vaših pasa: zdravlju, dodacima, sirovim sastojcima i još mnogo toga.

9 NAČINA ZA SMIRIVANJE KUJE ZA VRIJEME TJERANJA

Prilikom tjeranja kuja je pomalo zabrinuta zbog svega što proživljava. Evo nekoliko načina za smirivanje kuje.

VODIČ ZA ZDRAVLJE PASA

Izravni vodič za zdravlje vašeg psa. Od kupanja psa do sprečavanja dosade ili važnosti stomatoloških tretmana.

ZA VAS IMAMO POSEBAN PAKET!

PAKET

 

MEGA PRIRUČNIK V2 (PDF)

KOMPLET ZA UZGOJ 

POSLOVNI PLAN

FINANCIJSKO PLANIRANJE

KNJIGOVODSTVENI VODIČ

PROMOCIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VODIČ ZA ZDRAVLJE PASA

DOMAĆA HRANU ZA PSE

DOMAĆA KUHARICA

BONUS ZA NASLIJEĐENE BOLESTI

PRIMJER UGOVORA O UZGOJU PASA