0
Your cart
Your cart is empty.
Please go to Shop Now
Proizvod Cijena Količina Ukupno

NAJBOLJA HRANA ZA STARIJE PSE U 2020. GODINI

stariji pas

Najbolja hrana za pse u 2020. godini


Kad se njuška vašeg psa počne siviti, možda ćete se zapitati koja je najbolja hrana za starijeg psa? Podijeliti ćemo s vama najboljih 10 proizvoda hrane za pse temeljem istraživanja provedenog od strane FDA. Ovi izvanredni recepti sadrže natprosječne bjelančevine, umjerene masnoće, ispodprosječne kalorije,  bez visoko rizičnih konzervansa, a upravo ih ovi omjeri čine idelanim obrocima za starije pse.


EDITORS_CHOISE

NAJBOLJA HRANA ZA STARIJE PSE U 2020. GODINI

 

 

 

Wellness-Core-Grain-Free-Senior-Dog-Food

Wellness Core Senior Dog Food

Ocjena:5 zvjezdica

Osnovni sastojci:  odkoštena puretina, pileći obrok, sušeni mljeveni krumpir, grašak, pureći obrok

Vrsta: bez žitarica

Kalorije: 359 kcal/obrok

Ovaj proizvod dobiva najveći dio svojih proteina iz sbježe puretine i pilećeg obroka. Sadrži 36% proteina, 13%  masti i 43% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 38%.

Core Senior je formula bez žitarica koja sadrži puno omega lososovog ulja, glukozamina i hondroitina za zdravlje zglobova, s optimalnim kalorijama za kontrolu težine. Vrhunski recept za starije pse.


Orijen-Senior-Dry-Dog-Food

Orijen Senior Dog Food

Ocjena:5 zvjezdica

Osnovni sastojci:  Odkoštena piletina, odkoštena puretina, jaja iz prirodnog uzgoja, cijela atlantska skuša

Vrsta: bez žitarica

Kalorije: 414 kcal/obrok

Ovaj proizvod dobiva najveći dio svojih proteina iz piletine, puretine i ribe. Sadrži  43% proteina, 17% masti i 32% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 39%.

Od svojih početaka, Champion Petfoods, legendarni proizvođač Orijena, uvijek se zalagao za “biološki prikladnu” prehranu na bazi mesa što ovu hranu čini vrhunskim izborom za starije osobe.

 


Purina-Pro-Plan-Bright-Mind

 

Pro Plan Bright Mind Adult 7+ Senior Chicken and Rice

Ocjena:4.5 zvjezdice

Osnovni sastojci: Piletina, obrok nusproizvoda peradi, riža, integralni kukuruz, integralna pšenica

Vrsta: uključuje žitarice (riža, integralni kukuruz, pšenica)

Kalorije: 420 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz svježe piletine. Sadrži 33% proteina, 16% masti i 43% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 48%.

uključuje glukozamin za zdrave zglobove i probiotička vlakna za podršku probavi, kao i dodatak dobiven iz kokosovog ulja. Studije su pokazale da ova proizvod može poboljšati kognitivne funkcije (razmišljanja) kod starijih pasa, što ga čini idealnim izborom za mnoge starije pse.


Go-Carnivore-Senior-Dog-Food

Go! Carnivore Senior Formula

Ocjena:4.5 zvjezdice

Osnovni sastojci:  Pileći obrok, pureći obrok, jelo od lososa, odkoštena piletina, odkoštena puretina

Vrsta: bez žitarica

Kalorije: 394 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz mesa peradi i lososa. Sadrži  39% proteina, 16%  masti i 41% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 44%.

Ovaj proizvod bez pšenice, kukuruza ili soje i s dodatkom glukozamina i kondroitina za potporu zdravlju kukova i zglobova, čvrst je izbor za vašeg starijeg psa.


Nulo-Freestyle-Grain-Free-Senior-Dog-food

Nulo Freestyle Grain-Free Senior Dog Food

Ocjena:5 zvjezdica

Osnovni sastojci:  Odkoštena pastrva, puretina, lososov obrok, žuti grašak, slatki krumpir

Vrsta: bez žitarica

Kalorije: 396 kcal/obrok

 

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz puretine i obroka lososa. Sadrži 33% proteina, 13% masti i 45% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 40%.

 

Ova formula uključuje L-karnitin za poboljšanu kontrolu težine, kao i glukozamin i kondroitin za zdrave zglobove, što ovaj recept čini izvrsnom opcijom za starije pse.

 


Iams-Proactive-Health-Mature-Adult-Dog-Food

Iams Proactive Health Mature Adult Senior Dog Food

Ocjena:4 zvjezdice

Osnovni sastojci:  Piletina, obrok nusproizvoda piletine, mljeveni ječam od cijelog zrna, mljeveni integralni kukuruz, mljeveni sirak od cijelog zrna

Vrsta: uključuje žitarice

Kalorije: 350 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz svježe piletine. Sadrži 27% proteina, 12% masti i 54% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 44%.

Ova vrhunska formula koja uključuje žitarice nudi nekoliko različitih recepata. Svaka sadrži L-karnitin koji pomaže vašem ljubimcu da sagorijeva masti što olakšava održavanje starijeg psa u zdravoj težini. Preporučuje se.


Victor-Senior-Healthy-Weight-Dry-Dog-Food

Victor Senior Healthy Weight

Ocjena:4 zvjezdice

Osnovni sastojci:  Goveđi obrok, integralna riža, integralni proso, sirak, pileća mast

Vrsta: uključuje žitarice (smeđa riža, sirak, proso)

Kalorije: 370 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz goveđeg obroka. Sadrži 30% proteina, 13% masti i 50% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 43 % .

Ova formula sa smanjenim kalorijama je također poboljšana L-karnitinom za učinkovitu kontrolu tjelesne težine, kao i glukozaminom i kondroitinom koji podržavaju zdrave zglobove. Uravnotežena, povoljna opcija koja je idealna za vašeg starijeg kućnog ljubimca.


Halo-Holistic-Senior-Chicken-Recipe-Dog-Food

Halo Holistic Senior Chicken Recipe

Ocjena:4 zvjezdice

Osnovni sastojci:  Piletina, pileća juha, pileća jetra, zobene mekinje, grašak

Vrsta: uključuje žitarice (zob)

Kalorije: 411 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz svježe piletine. Sadrži 39% proteina,  21% masti i 33% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 53%.

Uz puno lososovog ulja za bolje zdravlje zglobova i minerala ovaj proizvod je opcija za starijeg psa koja se lako može žvakati i lako probaviti, pa je idealan posebno za one koji imaju problema sa žvakanjem i gubitkom zuba.


Diamond-Naturals-Senior-Chicken-Egg-and-Oatmeal-Formula-Dry-Dog-Food

Diamond Naturals Senior Dog Chicken, Egg and Oatmeal

Ocjena:4 zvjezdice

Osnovni sastojci:  Piletina, pileći obrok, cjelovita smeđa riža, mljevena bijela riža, jaje

Vrsta: uključuje žitarice (smeđa riža, zobena kaša, riža)

Kalorije: 318 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz svježe piletine i pilećeg obroka. Sadrži 28% proteina, 12% masti i 52% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 44%.

I ovaj proizvod sadrži glukozamin i kondroitin za zdrave zglobove, kao i L-karnitinom za kontrolu težine.

Canidae-Grain-Free-Pure-Senior

Canidae Grain-Free Pure Senior Formula

Ocjena:4.5 zvjezdice

Osnovni sastojci:  Piletina, pileći obrok, pureći obrok, slatki krumpir, grašak

Vrsta: bez žitarica

Kalorije: 409 kcal/obrok

Ovaj proizvod obiva najveći dio svojih proteina iz svježe piletine. Sadrži 31% proteina, 11% masti i 50% ugljikohidrata što čini odnos masti i proteina od oko 36%.

Iako je pogodan za sve starije osobe, ovaj proizvod bez žitarica posebno je formuliran i za pse s osjetljivošću na hranu, bez puno uobičajenih psećih alergena poput kukuruza, pšenice, soje i sl.

Kada se pas smatra starijim?

Ne posijede svi psi oko njuške. U stvari, mnogi su zaigrani poput šteneta cijeli život. Možda ste primijetili kako mali psi sporije stare od velikih pasa. I to je istina. Mali pas može živjeti do 20 godina. Ali veliki pas može dostići zrelost puno prije. Mali psi se obično smatraju starijim od 7 godine nadalje. Psi veće pasmine obično imaju kraći životni vijek i često se smatraju starijima kada su u dobi od 5 do 6 godina.

 

Koliko je star pas računajući u ljudskim godinama?

 

 

starosna_dob_psa_u_ljudskim_godinama

 

Treba li starijim psima više proteina?

Stariji pas treba više proteina u svojoj prehrani od mlađeg psa. To je zato što (kao i ljudi), starij psi trebaju zamijeniti gubitak mišićne mase kako stare. Hrana za pse bogata proteinima na bazi mesa neće utjecati loše na pseće bubrege. Međutim, ako je vašem psu već dijagnosticirana bolest bubrega, pitajte svog veterinara o propisivanju odgovarajuće prehrane.

 

Da li svi stariji psi trebaju jesti tzv. seniorsku hranu?

Ne. U većini slučajeva to nije potrebno. Zapravo, ako je vaš stariji pas zdrav i jede kvalitetnu, uravnoteženu prehranu, nema razloga da pređete na hranu za starije pse. Samo budite sigurni da hrana koju trenutno hranite sadrži iznadprosječnu količinu proteina na bazi mesa i umjerene kalorije.

 

Što je prvi uzrok bolesti povezanih s hranom kod starijih pasa?

Iako doprinosi zdravstvenim problemima kod pasa svih dobnih skupina, pretilost je prvi uzrok kroničnih bolesti i prerane smrti kod starijih pasa. Prekomjerna težina znači da zglobovi vašeg psa moraju jače raditi pa se oni mogu upaliti od artritisa, displazije kukova ili promuklog koljena. Nažalost, psi su prirodno skloniji pretilosti s godinama. Zbog smanjene fizičke aktivnosti i usporenog metabolizma, stariji psi trebaju 20% manje ukupnih kalorija nego odrasli psi srednjih godina. Dakle, niskokalorična hrana može pomoći vašem psu da izgubi ili održi svoju težinu, a da se ne osjeća gladan svo vrijeme.

 

S koliko hrane treba hraniti starijeg psa?

Budući da je svaka životinja jedinstvena, nemoguće je predvidjeti točnu količinu koja je “savršena” za svakog psa i svaki brend, Dakle, započnite s uputama za hranjenje na proizvodu … ili količinom koju predlaže veterinar. S vremenom prilagodite količinu hrane sukladno potrebama vašeg psa, kako biste dostigli i održali idealnu težinu vašeg psa.

 

Kako mogu odrediti idealnu težinu svog psa?

Održavanje starijeg psa u idealnoj težini može vam pomoći znatno produžiti život vašeg ljubimca.

Zapamtite, svaki je pas različit. Ako hranite preporučenom količinu, ali vaš pas ne gubi kilograme (ili je uvijek gladan), možda ćete trebati još malo prilagoditi količinu hrane. Razgovarajte sa veterinarom ako niste sigurni u idealnu težinu i tjelesno stanje psa.

 

 

Što mogu učiniti da udovoljim svom izbirljivom psu?

Jedan od načina da pojačate apetit vašeg psa je da dodate ukusne „preljeve“ hrani. Miješanje nekoliko žlica kvalitetne konzervirane hrane može pomoći. Svježa, sirova ili kuhana piletina ili govedina također mogu pomoći da vaš pas ponovno zavoli neke svoje obroke. Jaja su još jedno popularno predjelo… naravno, kuhano, bez soli, ulja ili začina. Svi ovi dodatci mogu činiti oko 10-20% prehrane vašeg psa, ali morate biti svjesni dodanih kalorija i hranjivih sastojaka.

 

 

Pet Portal je u privatnom vlasništvu i ni na koji nije povezan s proizvođačima hrane za kućne ljubimce. Novac, poklone, uzorke ili druge poticaje ne prihvaćamo u zamjenu za posebno razmatranje u pripremi recenzija.

 

 

 

 

 

Najbolji izbor hrane